Tüdőműtét után

Tisztelt Webdoktor!

Édesapámat 2009 április végén műtötték Pancoast tumorral. A Professzor Úr véleménye szerint a műtét nagyon jól sikerült, utókezelésként kapott még sugárkezelést is, most pedig a "biztonság kedvéért" még kemoterápiát is kap.  A probléma most az, hogy a tumor miatt a bal keze teljesen érzéketlenné, erőtlenné vált, valamennyire sorvadt is.

A reumatológus diagnózisát csatolom. Hat hétig járt gyógytornászhoz az Apu, de a keze csak minimális mozgásra képes most is. Kérdésem az lenne, hogy van-e egyáltalán esély a kéz erejének, mozgásának javulására, és mit lehetne még tenni ennek érdekében?

Köszönöm a válaszát.

WEBBeteg szakértő válasza karfonat sérülés témában

Tisztelt Kérdező!

A műtét során valamelyik karfonati ideg sérült, mely a kar bénulásához vezetett. Ez sajnos nem fogja visszanyerni az eredeti funkcióját, de némi regenerálódás elképzelhető, hogy lesz. Ideggyógyásszal, vagy idegsebésszel kellene beszélni, hogy milyen rehabilitációs lehetőség van.Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia

Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
Kérdés: 2009. július 29., 09:43; Megválaszolva: 2009. július 29., 09:43
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Vérvételi eredmény
Üdvözlöm . Érdeklődni szeretnék hogy a vérvételi eredmény a páromnak elméletileg nem jó! A CK eredménye 4000 lett ami a háziorvos szerint magas....
Agydaganat vagy valami más ?
MR Lelet értékelés
A fejemben levő nyomás különbség kiegyenlítése miatt korábban volt fülkürt műtétem, illetve egy tubus került beültetésre (mindkettő jobb...
Lelet értelmezés - koponya agyi MR
Üdvözletem Doktor Úr, a feltöltött leletemet szeretném Ön által megérteni. Segítségét köszönöm! Tisztelettel: Bakó Katalin
"paranoia" "becsapás érzés"
Tisztelt Doktor Úr! Egy 60-65 év közötti családtag állapota miatt aggódom és nem tudom milyen irányba indulhatnánk el. Az illető mindig is heves...