Aggódom

Olyan kérdésem lenne hogy kihez tudnék fordulni ha a háziorvosom nem igazán segítőkész. Az édesanyám agyvérzésben halt meg magasvérnyomásos volt. Édesapámnak is magas a vérnyomása sőt cukorbeteg is. Mostanában fáj a fejem szédülök és homályosan látok. Szemészeten voltam szemüvegem van és nem ez a gond. Nem tudom miért nem utal be egy ct-re vagy mr vizsgálatra? Mit tegyek? Előre is köszönöm a válaszát! Üdvözlettel

WEBBeteg szakértő válasza szédülés témában

Kedves Kérdező!

A szédülés és homályos látás hátterében, főleg ha időszakosan jelentkezik és elsősorban hirtelen felálláskor, lehajláskor lép fel leggyakrabban alacsonyabb vérnyomás áll. Háziorvosának nincs joga CT illetve MR vizsgálatra utalni Önt, azt csak ideggyógyász szakorvos teheti meg, amennyiben az Ön vizsgálata után talál olyan tünetet, amely valamilyen agyi folyamatra utal. Az ideggyógyászati vizsgálathoz háziorvosi beutaló szükséges, kérje háziorvosától.Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. július 25., 23:04; Megválaszolva: 2009. július 25., 23:04
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
MR vizsgálat eredménye
Vertigo szédülés, fejbőr zsibbadás
Szédülés rohamok mitől lehetnek?
Koponya MR
Szédüléses panasz