Mi lehet a baj? Zsiborog a bal karom, néha a lábam is

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Mostanában azt vettem észre, hogy zsiborog a bal karom.Néha a bal lábam is.Olvastam, hogy ez lehet agyi infarktus is. Meg is ijedtem, mert rögtön bebeszéltem magamnak.hogyaz lehet a bajom.Bevallom, hogy egy kicsit hipohonder vagyok. Most már azt is érzém, mintha az állkapcsom is zsibbadna.végeztem magamon egy tesztet, vagyis mosolyogtam.kiöltöttem a nyelvem, felemeltem mint két karomatSemmi olyat nem tapasztaltam, ami erre a betegségre utalna. Akkor mi lehet a baj? Van egy kis gerincferdülésem is.Ettől lehet? vagy a fejemben van egy kis hiba? Várom válaszát! Köszönettel

Dr. Csuth Ágnes válasza zsibbadás témában

Kedves Kérdező!

A zsibbadást számos idegrendszeri és nem idegrendszeri elváltozás is okozhatja. Az idegrendszeri elváltozások tárháza is széles, sérülés, az ideg nyomódása, vérellátási zavara, rosszindulató folyamat, neuropathiák, gerincvelői eredet, és még számos egyéb neurológiai elváltozás. Egyéb, nem neurológiai betegség, elváltozás is okozhat hasonló tüneteket pl. a pánik szindróma, diabetes, pajzsmirigy alulműködés stb. is okozhat zsibbadást.

A diagnózis felállítása csak szakorvosi vizsgálat, illetve ha a kezelőorvos úgy ítéli meg, képalkotó vizsgálatok után szükséges, keressen fel egy neurológust. Azsibbadást mint tünetet egyéb tünetekkel és a kórelőzménnyel együtt kell értékelni.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Kérdés: 2009. augusztus 04., 12:10; Megválaszolva: 2009. augusztus 04., 12:10
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Karzsibbadás
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 2 hónapja tartó éjszakai/hajnali kétoldali karzsibbadás kapcsán írtam Önnek korábban is. Most ismét szeretnék tanácsot...
Sclerosis Multiplex?
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 3 hónapja jelentkezett bizonyos időközönként egyoldali (bal) fülcsengés, pontosabban egy nagyon halk folyamatos sípolás...
Visszatérő Kézfej zsibbadás
Zsibbadás és szédülés
Zsibbadás, érzéketlenség