Koponya és MR vizsgálat.

2004-ben koponya és MR vizsgálaton voltam. A lelet: A hátsó lebeny T1 súlyozással erős jeladásúként ábrázolódott. A felső kontúr enyhén deprimalt, a nyél középállású, egyenes.Különös, hogy a hátsó lebeny egyes részei nem "maszkirozottak".Sagitalis sikban a nyél közép táján érkereszteződési jel látható. A kontraszt telődéses képeken sem látható idegen terimere utaló eltérés(dorsalisan most is fenn maradt egy kis telödött terület) . A középvonal megtartott. A kamrarendszer normális tágasságú, szimetrikus.Bal oldalt temporalisan a két girus(vagy gigrus? ) között piciny kiszélesedés mutatkozik, mely apró arachnoidealis cystanak megfelelhet. Az agyállományban kóros jelintenzitás, térfoglalásra utaló jel nem látható. Azt mondták a vizsgálatot másfél évente meg kell ismételni, de mikor 2év mulva elmentem a neurologushoz ő azt mondta nem kell a vizsgálat, Tehát 2004 ota nem voltam MR-in.Szinte mindennap fáj a fejem, hetente migrén rohamok gyötörnek, zsibbad hol az egyik karom hol a másik, sürün megesik, hogy lenézek a kezemre és mintha nem is az én kezem lenne, olyan furcsa és idegen.Néha beszéd zavarom van, vagy fecserélem a szavakat vagy zagyválok, pedig kigondolom mit szeretnék mondani de mégis zagyvaság lesz.Néha homályosan látok (a szemészeten azt mondták nincs baja és koromnak megfelelő) . Azt szeretném kérdezni, hogy az az apró valami ami cystanak megfelelhet, okozhatja-e ezeket a problémákat? Mit tegyek?

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza koponya MR témában

Kedves Kérdező!

Az arachnoidealis cysta az elhelyezkedéséből adódóan nem lehet felelős ezekért a tünetekért. A lelet első részénél valami lemaradt, így csak tippelni tudok, hogy az agyalapi mirigyről készült, de ott sincs olyan elváltozás, ami a panaszait okozhatja. Ha ezek a panaszai fennállnak ismételt ideggyógyászati vizsgálat javasolt. Ott a vizsgálatával és a panaszok részletes kikérdezésével eldöntik, hogy milyen vizsgálat szükséges.Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. július 23., 15:31; Megválaszolva: 2009. július 23., 15:31
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Erős szúró, égő, bizsergő...
Várható-e javulás...
Agydaganat?
Lelet értékelése
Szédülés, imbolygás