Mészszemcse

Tisztelt Dr. Nő! Páromnak gyakori fejfájás miatt koponya CT-je volt, ahol a radiológiai erdmény: Vérzés nem látható. A liquortereknorm.tágasságúak. A bal kisagyféltekében 4mm-es, éles szélű, kerek mészszemcse van. Környezete szabad, kóros halmozás nem látszik. Egyéb parenchyma eltérés nem látható.Középvonal nem dislocalt.  Kérem segítsen megérteni! köszönettel: haj 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza mészszemcse témában

Kedves Kérdező!

Az szinte bizonyos, hogy ez a kis mészlerakódás a fejfájásos panaszokért nem tehető felelőssé, illetve egyéb kóros sincs a leleten leírva. Mivel ez az egyetlen kis mészlerakódás van, nem kell vele foglalkozni, tüneteket nem fog okozni. Esetleg 1-2 év múlva érdemes kontrollt csináltatni, hogy a mérete változott-e, illetve más helyen az agyban keletkezett-e mészlerakódás. Aggódniuk nem kell miatta.Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. július 23., 15:29; Megválaszolva: 2009. július 23., 15:29
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agyi MRI eredmény illetve fülzúgás
Lábfájdalom,alvászavar.
MR lelet értelmezése
Philips Achieva 1,5 T. CD- nem készült. Koponya MR és MRA vizsgálat: Axialis T2, FLAIR és DWI, ADC , coronalis FLAIR, sagittalis T1 súlyozott...
Izomrángás
Tisztelt Doktor úr! 8 hónapja tartó izomrángással küzdök.Izomrángásaim testszerte vannak, mindenhol.Volt teljes vérkép,koponya mr, mra, Emg és eng...
Agydaganat? Van egyértelmű tünet?
Tisztelt Doktor Úr! Kicsivel több mint egy hónapja küzdök néhány aggasztó tünetettel. Kb 5 hét óta azt tapasztalom mintha fáradt lennék és...