Rohamszerű váll-és felkarfájdalom

Tisztelt Doktor Nő (Úr)! Panaszom a következő:   a jobb oldalamon rohamszerően rámtörő, vállból induló, és felkaromban könyékig sugárzó, éles, égető fájdalom, ami általában nyugalmi állapotban jön elő vagy biciklizéskor, mellúszáskor (mindkét esetben hátravetem a fejem! ) . A röntgen vizsgálat kiegyenesedett nyaki lordosist mutat, valamint a C. V-VI. közti ív. rés kissé szűkebb, itt a hátsó peremeken arthrotikus kihegyesedést. A háziorvosom szerint ez izületi kopás a vállamban, de arról azt olvastam, hogy akkor állandó fájdalmaim lennének, főleg terheléskor. Az is aggaszt, hogyha a karomra koncentrálok, elkezd fájni. (! ) Pedagógus vagyok, közepes fizikai terhelésnek vagyok kitéve (házimunka, kiskert, tábláraírás ) , nem sportolok rendszeresen, csak alkalomszerűen, módjával. A nyakamkörüli és a hátizmaim a masszőr szerint eléggé letapadtak, kemények. Abban kérném a segítségét, hogy a fentiek alapján diagnosztizálja a problémámat és megfelelő szakrendelésre (ideg, izom, izület? ) irányítson. Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza vállfájdalom témában

Kedves Kérdező!

A leírtakból diagnózist felállítani nem lehetséges, csupán lehetséges betegségeket tudok megjelölni a panaszok hátterében, ami valószínű, hogy további kivizsgálást von majd maga után. Az, hogy a fájdalom csak bizonyos terhelésekkor jelentkezik, arra utal, hogy a nyaki gerincvelőből kilépő, kart beidegző ideggyök a lefutása mentén valahol átmenti nyomás alá kerül. Ez bárhol lehet a lefutás mentén pl. kilépésnél ami porckorong megbetegedésre pl. sérv utalhat, ugyanitt a nyaki gerinc kisizületinek elváltozása is okozhatja a problémát, a nyakon való lefutása mentén is bárhol nyomás alá kerülhet izmok, inak, megnagyobbododtt nyirokcsomók által. Először ideggyógyászati vizsgálatot javasolnék, ahol az ideggyógyász meghatározhatja az Ön vizsgálatával a károsodás szintjét és ennek megfelelően előírhatja a szükséges vizsgálatokat.

 Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. július 13., 15:11; Megválaszolva: 2009. július 13., 15:11
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Nolicin mellékhatása
Fülcsengés
Agydaganat ?
Agyi MRI eredmény illetve fülzúgás
Lábfájdalom,alvászavar.