Lányomról.

Tisztelt Dr. Nő/Úr! Kislányomról szeretnék kérdezni, Ő most 10éves. Amikor elkezdett járni (10-11hónaposan) lábujjhegyen járt, engem zavart elvittem ortopédushoz, akkor azt mondta hogy majd kinövi, de ha 4 éves koráig nem akkor vigyem vissza.4 évesen visszavittem mert még mindig úgy járt, akkor másik orvos azt tanácsolta hogy írassam be (balettra) és ezzel el volt intézve. Háziorvosunk is azt mondta hogy nem kell foglalkozni vele majd kinövi. Most 10 éves és még mindíg lábujjhegyen jár és ha megkérdezem tőle hogy miért azt mondja hogy neki igy kényelmes, ha talpon jár hamar fájni kezd a vádlija.Szeretném tanácsukat kérni hogy ha kell milyen irányba induljak kivizsgálás terén (csak ne ortopédia) vagy nem kell aggodnom és kinövi. Egyébként nagyon aktiv, sportol, nem fáradékony, nem beteges, normál súlyu életerős kislány.Ha számít valamit a férjem huga (most33 éves) is sokáig járt lábujjhegyen 20éves is elmult mikor abbahagyta mára már csak nagyon ritkán fordul elő nála. Előre is köszönöm a segitségüket.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza lábujjhegyen témában

Kedves Kérdező!

Túl nagy probléma nem állhat a háttérben, ha a kislány sportol és jól bírja a terhelést, hiszen sportolás közben le kell tennie a talpát a talajra.  Az ortopédiai vizsgálat valószínű minden kórosat kizárt. Ilyen esetekben szóba jöhet még gyermekneurológiai vizsgálat, de véleményem szerint sok újat hozzátenni nem fog tudni az előbb leírtak miatt. Jó hatásúak szoktak lenni ilyenkor azok az egyszerű gyakorlatok, amelyek az Achilles-ín nyújtását, a lábboltozat erősítését szolgálják pl. ceruza felvétele a földről a lábujjak segítségével a láb hosszabb időn át való felfele feszítése, ülve, sarkot letéve, golyók gurítgatása talppal. Gyógytornász is tud ebben Önöknek segíteni, keressenek fel egyet.

 Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. július 13., 15:53; Megválaszolva: 2009. július 13., 15:53
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agyi MRI eredmény illetve fülzúgás
Lábfájdalom,alvászavar.
Izomrángás
Tisztelt Doktor úr! 8 hónapja tartó izomrángással küzdök.Izomrángásaim testszerte vannak, mindenhol.Volt teljes vérkép,koponya mr, mra, Emg és eng...
Agydaganat ? Van egyértelmű tünet ?
Főoldal / Orvos válaszol / Fájdalom Agydaganat? Tisztelt Doktor Úr! Kicsivel több mint egy hónapja küzdök néhány aggasztó tünetettel. Kb 5 hét...
Milyen betegségre utalhat a tünetek?