Segítség

Tisztelt Dr. Az lenne a kérdésem, hogy agyi keringés zavarra miért írtak aspirin protectet. A gyomrom nagyon fáj tőle jó-e a bilobil forte helyette. Miért csak három hónapig szabad ezt szedni? Üdv: Rák Róbertné Kati

Dr. Bodnár Edina válasza vérrögképződés gátló témában

Kedves Kati! A ginko biloba hatása nem egyezik meg az Aspirin protectével. Az utóbbi a vérrögképződést gátolja, míg az előbbinek elsősorban keringésjavító hatása van. Az újabb agyi történés megelőzése céljából mindenképpen az Aspirin a jó hatású. Ha fáj a gyomra tőle, forduljon kezelőorvosához, aki tud helyette más vérrögképződést gátló szert javasolni.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 07.

Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek

Komoly agyrázkódás utáni teendők
Édesapám (68) két hete elájult, elesett, és beütötte a fejét, a CT eredményeit csatoltam. A baleset miatt nem emlékszik pl. a címére, és engem (a lányát)...
Gliosis meningeoma műtét után.
Kedves Doktornő! Egy olyan kérdésem lenne, hogy páromnak 2023. Májusában volt egy műtétje. Egy meningeomát távolították el. Most volt egy 6 hónapos MRI...
Kézzsibbadás/ érzékvesztés vibrációtól
Kedves Doktornő, Úgy kb másfél hete egy csiszológéppel dolgoztam itthon úgy 3-4 órán keresztül. Ahogy ilyenkor lenni szokott, munka után zsibogott a kezdem a...
Agyi Kisérbetegség
Tisztelt Doktornő! 48 éves vagyok és március óta van bizonytalanság érzésem (szédülés), kisebb nagyobb mértékben. Vannak napok, amikor viszont egyáltalán...
Fülzúgás koponya MRI összefüggés
Tisztelt Doktornő! Márciusban hallásmaradványt eredményező hirtelen hallásvesztésem lett fülzúgással párosulva. Készült koponya és egyben belső fül MRI...
Folyamatos nyelési inger
Kedves Doktornő, Pár napja küldtem Önnek levelet nyelési ingerrel kapcsolatban, és küldtem is egy agyi Mr leletet, ahogy jelezte is sajnos a vélemény részt...