Fejfájás - mi lehet ez?

Húgomnak múlt hét végén nagyon erős fejfájása volt, és be is lázasodott. Mivel másfél héttel azelőtt megcsípte egy kullancs, felhívta telefonon a háziorvosát, aki kikérdezés után megállapította, hogy valami vírus, és nincs vele teendő, mivel ezen kívül nem voltak influenzás tünetei. Ezután a fejfájás fokozatosan enyhűlt, de jött a helyébe levertség, étvágytalanság, nagyon erős érzelmi hullámzások, amihez két napja látászavar, tegnap óta pedig hányás párosult. Ezen tünetek továbbra is megalapozzák a vírus gyanúját? Válaszukat előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

Valóban okozhatnak a vírusok ilyen tüneteket, de a látászavar, fejfájás, hányás hátterében akár komolyabb dolog is lehet, mindenképpen keressék meg még ma a háziorvost, vagy lássa és vizsgálja meg egy orvos, hogy kizárja az idegrendszeri érintettségét a fertőzésnek, hiszen ha ez lenne, akkor kórházi megfigyelésre lenne szükség. Ha kell, úgyis továbbküldi szakorvoshoz.

Üdvözlettel: Dr. Jóna Angelika

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 03., 14:44; Megválaszolva: 2009. július 03., 14:44
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MRI
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...
Agydaganat?
Lelet értékelése