Köszönöm

Kedves doktornö. Nagyon szépen köszönöm a válaszát. Picit meggyugtató, hogy a ct-nek ki kellet volna mutatni a szélütést, így remélem nem volt, vagy esetleg nagyon gyenge. Nagyon megijedtem, mikor a természetgy´ógyász ezt közölte, de visszafelé következeteve, több jele is mutatkozott egy lehetséges ilyen dolognak is, mivel januártól az egyik felemet, föleg lábam térdtöl lefelé nem éreztem, továbbá zsibbadt azon az oldalon az ujjaim és a lábam is folyton. A legijesztöbb az volt, mikor elkezdtem érezni, hogy hanyatt akarok vágódni, és tobbszor egy darabig el is mentem hátrafelé, de szerencsére  mindig sikerult egyensúlyozni és gyorsan elorehajoltam, így nem estem el. De az érzés sokáig eltartott, álladnóan úgy éreztem hagyattesek. Ekkor keztem el nagyon csúnyán járni a 2 bottal. Teljesen elorehajoltam a botokra, mert másképp éreztem, hogy hanyttesek. A szédulés is állandóan volt, még a mai napig, habár a természetgyógyász után ez jelentosen javult. Teljesen bizonytalan volt minden lépésem, szégulés, ingadozás, félelem kísérte minden lépésemet. A legrosszabb, hogy képtelen vagyok 2 bottal is megállni, mert nincs egyensúlyom. Még egy furcsa dolog amit eddig nem említettem a térdmutét után tobb éjjel arra ébredtem, hogy nem kapok levegot, megfulladok, és osztonosen felemeltem a fejemet a kezemmel, és erre ébredtem nagyon ijeszto volt, de most már szerencsére elmúlt. Az a legrosszabb, hogy teljesen képtelen vagyok mindenre, még az ablakot sem tudom kinyitni, vagy ruhát elovenni szekrénybol, tiszta tehetetlen vagyok, azért furcsa, hogy  mmindez a térdektol lenne? A reumatológusnál csak egyszer vlotam, levették vért mindenre, és minden rendben volt, így nem is kellett mennem, mert szerinte, ha nem mutat a vér semmit, akkor nincs gyulladás sem, pedig az érzések nem erre mutat nak, és még most is lila mindkét térdem néha. Most lapuleveleket rakok mindkét lábamra, meg fejemre is a természetgyogyász ajánlására, és ezeken barna foltok vannak ami szerinte gyulladást jelez. Gyógyszert semilyet sem szedek.

Koszonom megtisztelo figyelmét, de nagyon el vagyok keseredve és nagyon sok bennem a félelem és az hogy nem tudom fogok-e járni még ilyen fiatalon, borzaszó érzés. Meg az is, hogy már fél éve nem tudok semmit csinálni, csak egyik szobából másikba átmenni, addig meg meg sem álltam.

Koszonom, tisztelettel   Mária

WEBBeteg szakértő válasza idegbántalom témában

Kedves Mária!

A tüneteit átgondolva még okozhatja a panaszait  az úgynevezett sokidegbántalom (polyneuropathia) , melynek fennállását elektroneurographias  (ENG) vizsgálattal lehet megállapítani. Nem emlékszem pontosan volt-e ilyen vizsgálata, de ha volt is érdemes lenne megismételtetni, van, hogy a károsodást csak egy idő után mutatja ki. Ideggyógyász tudja javasolni.

 Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

WEBBeteg szakértő
Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. július 02., 23:35 ;Megválaszolva: 2009. július 02., 23:35
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Láb melegsége
Tisztelt Webbeteg! Pár napja az egyik talpamban olyan érzés van mintha valami melegítené (pl. hősugárzó elé tartanám) . Ezt az érzést napjában...
Epilepsziás görcsroham volt vagy...
Pszchiés betegség?
Radialis laesio
Külső liquortér tágulat