Homályos látás miatti CT

Kedves Doktornő/Úr!

A segítségüket szeretném kérni édesapámmal kapcsolatban, aki most 59 éves. Az utóbbi időben kisebb dolgokra nem emlékezett, és időnként homályos látásra panaszkodott, és akkor a fejét fájlalta. CT-t készítettek róla, és ez szerepel a leleten.multiplex cerebrális vasculáris gócok. Egy újabb vizsgálatra kell ismét mennünk majd.

Mit jelent ez? nagyon meg vagyunk ijedve. Nagyon várom a válaszukat.

Nagy Ildikó

WEBBeteg szakértő válasza CT témában

Kedves Ildikó!

A CT-n leírt elváltozás korábban lezajlott kisebb agyi keringészavarok maradványának felelnek meg, melyek nagy valószínűséggel nem okoztak tünetet, így nem kerültek felismerésre. A fejfájás hátterében ezek nem igazán állhatnak, a feledékenységért azonban felelőssé tehetőek. A fejfájás és a vele kapcsolatban jelentkező homályos látás inkább vérnyomásprobléma következménye lehet vagy nagyon magas vagy nagyon alacsony lehet időnként. Várják meg  a többi vizsgálat eredményét és akkor a kezelőorvos részletese felvilágosítja Önöket.Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

WEBBeteg szakértő
Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. július 02., 23:14 ;Megválaszolva: 2009. július 02., 23:14
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
CT vizsgálat - neurológia
Tisztelt Doktor Úr! Édesanyám (50 éves) kb.egy hete rosszul lett, elvesztette az egyensúlyérzékét, zsibbadt a szája, a vérnyomása is elég...
EEG Lelet értkékelése
Oxigénhiány
Ajánlás kérése
MR vizsgálat kiértékelés