Gerincsérv okozza?

Tisztelt Doktornő!

MR vizsgálaton megállapították többek között: "L5/S1 körkörös hernia, a jobb oldali S1 gyök min. kompressziójával." Jobb lábba kisugárzik a fájdalom és zsibbad is.  Több mint egy hete gyakori székletem van (napi 6-8, van hogy kettő között 5 perc telik csak el) . Szeretném megkérdezni, hogy ez a tünet a sérvvel van-e oki összefüggésben, vagy a panaszom más eredetű?

Köszönettel: Judit

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza gerincsérv témában

Kedves Judit!

A jobb alsóvégtagi fájdalmáért felelős lehet a leírt gerincsérv. A gyakori székelésnek más okát kellene keresni pl. stressz, fertőzés. Kérje háziorvosa segítségét ez ügyben.

 Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. július 02., 23:48; Megválaszolva: 2009. július 02., 23:48
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agyi zavar?
Mi lehet a gyakori izomrángás és...
2 éves gyermek alvás közben...
Agyi áttétek és alvászavar
Dadogó beszèd erös fejfájás