Szélütés?

Most már tényleg nem tudom mi a baj a térdeimmel, és mért nem tudok járni. Most voltunk természetgyogyásznál, aki megállapította, hogy szélütésem van. Míg kezelt, nagyon kimerult. Azóta az egyik lábamat konnyen fel tudom emelni. Másik még nem megy, mert a fájdalom végett nem tudta megfeleloen kezelni. írtam itt már 2 x is ez végett. a decemberi letérdelés után jott a januártól jelentkezo minskét térden gyulladás, lila és dagadt volt mindkét téedem, de mivel a vér gyulladást nem mutatott, nem kezelték. Január vége felé már nem éraztem egyik lkábamat térdtol lefelé, meg zsibbadt is folyton, még az ujjaim is azon az oldalon. Aztán, mivel az MR kimutatta hogy van meniszkusz is, márc. kozepén megoperáltak, de akkor már abszolút nem tudrtam járni. Azóta sem tudok, szédulok, félek, stb. de ezt már leírtam. Lehetséges hogy a fej CT nem mutatta ki a szélutést? Nem tudom már mit higgyek, de a tény hogy 3 hónappal operácio után sem tudok járni, még csak megtartani magamat sem. Mindenbe kapaszkodok, nincs biztonságérzetem, labilis vagyok és nem tudok járni és semmit sem tudok csinálni. Nem tudom most már mi a baj, eddig azt hittem csak a combizmok gyengesége a baj, de már semmit sem tudok. Térdeim mindketto elol nagyon fáj, merevek meg minden. Ki tudna rajtam segíteni?

WEBBeteg szakértő válasza szélütés témában

Kedves Kérdező!

A leírt panaszai nem jellemzőek szélütésre, de természetes a vizsgálata nélkül ezt nem tudom biztosra mondani. Ha látta már ideggyógyász, akkor  ő a vizsgálatával biztosan kizárta a stroke fennállását. A koponya CT abban az esetben, ha a stroke kialakulása után 6 órán belül készült, akkor nem minden esetben mutatja az agyi károsodást (kivéve vérzéses stroke) , de a későbbiekben már igen. Véleményem szerint a térd panaszai okozzák a járásképtelenséget, melyre rárakódik egy nagyfokú szorongás. Reumatalógus szakorvos feladata a térdizületi gyulladás kezelése, illetve annak okainak kivizsgálása. Emellett a gyógytornát, rehabilitációt javasolnám. Ha még nem volt ideggyógyásznál, akkor keressen fel egyet, hogy megnyugodjon a szélütést illetően.Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

WEBBeteg szakértő
Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. június 30., 16:20 ;Megválaszolva: 2009. június 30., 16:20
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Epilepsziás görcsroham volt vagy...
Pszchiés betegség?
Radialis laesio
Külső liquortér tágulat
EEG Lelet értkékelése