Mennyi esély van ciszta ki újúlására?

tavaly nyáron (május) a koponyámba volt ciszta. a szemem fölött. ez abból látszódótt hogy a szemem lejjebb volt mint a másik és duzzanat volt fölötte. tavaly óktóberbe volt MRI. az alapján aztmondták hogy minden rendben van. de azóta ugyérzem hogy a szemem fölött megin olyan duzzanat van, még mindig lejjebb van. és kissebbnek is tünik az a szemem, mintha nemtudnám rendesen kinyitni. előfordulhat hogy kiújúlt? a professzor aki műtött azt mondta hogy elég nagy kiterjedésű volt és pótólni kellett dolgokat.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza agyi ciszta témában

Kedves Kérdező!

Azt nem írta le, hogy a cysta pontosan hol volt, milyen jellegű volt, így csak általánosságban válaszolhatok, mivel a koponyán belül többféle cysta is kialakulhat. A cysták folyadékkal telt zsákok, üregek, melyeknek általában jól körülhatárolt tokjuk van. A tok kiírtásával az újraképződés esélye csökken. Ha arachnoidealis cysta volt, az hajlamos az újraképződésre, hiszen a koponyán belül nem lehet üres tér, az agy védelmében. Forduljon ahhoz az orvoshoz, aki műtötte, ő mivel ismeri az Ön történetét, pontosabb választ adhat.

 Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. június 26., 23:02; Megválaszolva: 2009. június 26., 23:02
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agyi zavar?
Mi lehet a gyakori izomrángás és...
2 éves gyermek alvás közben...
Agyi áttétek és alvászavar
Dadogó beszèd erös fejfájás