Mi lehet velem?

Múlt hét kedden munkába menet vezetés közben hirtelen rosszul lettem, ami erős szédüléssel és bizonytalanságérzéssel járt. Azóta táppénzen vagyok, labor, ekg negatív, nyaki röntgen csak kényszertartásos állapotot írt rossznak. Várom hogy kiírjanak ct-re. Az orvos Frontin-t írt fel esténként szükségszerűen. Tüneteim: tompa fejfájás; szédülés (megpróbáltam relaxálni, hátha stresszes vagyok, viszont ekkor olyan szédülés jön rám mintha el akarnék ájulni. Ilyenkor egyből felkelek és elkezdek ténykedni.) Milyen betegség jöhet számításba? Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szédülés témában

Kedves Kérdező!

A szédülése lehet a fülben lévő egyensúlyozó szerv bántalmából adódó, lehet agyi eredetű és lehet nyaki gerinc eredetű. A pontos vizsgálatával ezek közül nagy valószínűséggel behatárolható, hogy melyikről is van szó. A leírtakból leginkább az egyensúlyozó szerv bántalmának van a legnagyobb valószínűsége. Az agyi eredet valószínűleg kizárható, mivel amellett nem tudna ténykedni. Ha nyugalmi állapotban most nem jelentkezik, csak stresszre, idegességre, akkor ez is az utóbbi kizárhatóságát támasztja alá.

 Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. június 26., 23:00; Megválaszolva: 2009. június 26., 23:00
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Nolicin mellékhatása
Mri lelet kiértékelése
Látásvesztés, ájulás határáig.
Szputnyik vakcina