Pajzsmirigy betegség?

Tisztelt doktornő!

  Ez a diagnózis okozhatja-e a szédüléseimet és az elviselhetetlen fejfájást, valamint mit jelenthetnek a göbök és a meszesedés? Komoly-e a dolog? Kell-e szakorvoshoz fordulnom?

 

Az agy szürkeállományáról készített coronális, sagittalis és

transversalis metszetsoron az aktivitás eloszlása kissé egyenetlen. Kis kiterjedésű csökkent aktivitású terület mutatható ki a bal oldali frontális régióban parasagittalisan, a bal oldali parietalis régióban laterálisan, valamint occipito-parietalisan is, parasagittalisan. Jobb oldalon ugyancsak a parietalis régióban laterálisán, valamint occipito-parietalisan látható kis kiterjedésű körülírt aktivitás csökkenés.

bbgócú perfúziós zavar mindkét féltekében.

Nagyon szépen köszönöm válaszát,

Tisztelettel: Rné

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szédülés témában

Kedves Kérdező!

Az agyban leírt elváltozás agyi vérkeringési zavarra utal, ami talán a szédülésért felelős lehet, de a fejfájásáért nem. Ez a vérkeringési zavar az agy különböző részein is megfigyelhető kis mértékben, oka nagy valószínűséggel az agyban lévő kiserek betegsége lehet, melynek hátterében leggyakrabban magas vérnyomás, cukorbetegség szokott állni.  Érdemes lenne ideggyógyászati szakrendelést  felkeresnie, hogy a szükséges egyéb vizsgálatokat kiírhassák és a megfelelő kezelést beállíthassák.Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. június 21., 14:33; Megválaszolva: 2009. június 21., 14:33
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szédűlés lehetséges e oltás után...
Tisztelt Doktor Úr! Gimsi Károlyné 69 éves magasvérnyomásos 2021.08.14 én kaptam meg a covid 3.oltást az első 2 sinofarm volr 3.ik pfizer volt ezt...
Mri lelet kiértékelése
Látásvesztés, ájulás határáig.
Szputnyik vakcina
Mitől lehet?
Összes kérdés megtekintése