Neuropátia

Tisztelt Doktornő/Úr!

Én édesanyám miatt fordulok Önhöz. Körübelül két hónapja kezdődött nála, hogy égő, zsibbadó, bizsergő érzés van a talpában. Tapintásra is nagyon érzékeny. Lelkileg is teljesen össze van törve. Megviseli az állandó kellemetlen, fájó, égő érzés. Voltunk vele pszichiáternél, aki neurológus is. Neuropátiát diagnosztizált nála. Thiogamma nevű gyógyszer írt fel neki, valamint Tegretol-t. Körübelül négy napja szedi. Azt szeretnénk tudni, mikor várható változás a lábában, mert  eddig semmi. Egyáltalán ki lehet ebből gyógyulni? Válaszát előre is köszönöm. Nagyon várom!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza neuropátia témában

Kedves Kérdező!

 

A neuropathia egy nagyon nehezen kezelhető betegség. Mindenekelőtt az okát kell tisztázni, mert az a kezelés irányát is meghatározza. Okozhatja cukorbetegség, vitaminhiány, gyógyszer, vegyszerek, daganatos megbetegedések. Nem tudom volt-e ENG vizsgálata az Édesanyjának (ha nem, mindenképpen szükséges lenne) , ami segítséget nyújt a súlyosság meghatározásában. A javulás 2-4 hét alatt várható. Sajnos gyakran nem szüntethetők meg teljesen a tünetek, csak mérsékelhetők. Ha nem használnak a jelenleg javasolt szerek, a későbbiekben még lehet másfajtát is próbálni, mert betegtől függő, hogy melyik válik be.

 Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. június 15., 09:24; Megválaszolva: 2009. június 15., 09:24
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Zsibbadás
Pár napja a jobb lábujjam eleje be van zsibbadva és bizsergő érzést érzek ha hozzáérek, vagy valamihez hozzáérintem, és nem tudom mitől. Eléggé...
Nolicin mellékhatása
Fülcsengés
Agydaganat ?
Agyi MRI eredmény illetve fülzúgás