• Hogyan tovább?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő /doktor ur! Azután érdeklődők, hogy 5 évvel ezelőtt egy jobb oldali 7mm es kiszakadt LV és a S1 közötti sérvet állapitottak meg. Mütét nem volt, mivel nem volta bénulásos tüneteim , és a lábam sem fájt. Kezeléseket kaptam ami csökkentette a derék fájdalmaimat. KB 1.5 éve egyregyakoribbak lettek a derék és a lábféjdalmaim időkönként zsibbadást is érzek, voltam kezelésen ami alig két honapot segitett.Vissza küldtek ideggyógyászhoz  őkért egy ct de az csak Protrusio disci. intervetebralis L.v. 1.5mm ami nem indokolja a fájdalmaimat, és nem értem mért nem jelezte a kiszakadást, vagy azt ennyi év után már nem mutatja. egyre nehezebben terhelem a derekam minden helyzet változtatás fájdalommaljár, és egyre többszö szedek fájdalom csillapitot hogy dolgozni tudjak.  most kérnek egy mrt is , de az min változtat még , és hogy szünnének a fájdalmaim, mert egyre  rosszabbul viselemmár. Köszönöm válaszát .Mira

        WEBBeteg szakértő válasza a kiszakadt sérv témában

        Kedves Mira!

        A kiszakadt sérvek csak úgy nem szoktak eltűnni.  Érdemes lenne a két felvételt összehasonlíttatni a radiológussal és idegsebésszel. Az MR vizsgálat fentebbi gerincszakaszról is adhat felvilágosítást, illetve az SI régi alatti területről, így plusz információt szolgáltathat, hiszen a probléma nem csak a CT által vizsgálat három szintben lehetséges. A fájdalom ellen terheléskor  a gerincfűző viselése a legjobb, illetve a speciális gerinctorna, masszázs. Emellett sajnos csak gyógyszereket tudok javasolni. Várja meg az MR vizsgálat eredményét és konzultáljon idegsebésszel.

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-06-21 14:31:41; Megválaszolva: 2011. október 05., 12:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés