• Nyaki MR

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt DoktorNő/Úr! Ma kaptam kézhez az MR eredményemet és szeretném megtudni, hogy mit jelent. Sajnos csak jövő szerdán megyek vissza az orvoshoz. A cranio-cervicalis átmenet ép. A nyaki lordosis kiegyenesedett. A C5/6 rés magasságában min. szöglettörés látható. Az 5/6 discus laposabb, jelvesztett, dehidrált. A csontos canalis norm. tág. A myelon jelmenete norm. Axialis méréseken a C4/5 discus magasságában kóros nem látható. Az 5/6 discus körkörösen kissé szélesebb, a középvonalban körülírtan mérs. hátrafelé türemkedik, a durazsák kontúrját eléri, de számottevő diszlokációt, kompresssziót még nem képez. Vélemény: Discopatia C5/6 C5/6 medialis protrusio Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Martonné

        WEBBeteg szakértő válasza a MR témában

        Kedves Mártonné!
         
        Kisfokú elváltozás látható a nyaki gerincen az MR alapján, ami a V-VI csigolyák közötti porckorong kismértékű előboltosulását jelenti. Ez a kilépő ideggyököket nem nyomja. Egyebekben normális a lelet.

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-15 09:47:25; Megválaszolva: 2011. október 05., 12:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: