• Dettó: zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

         

        Pár éve vettem észre, hogy zsibbadnak az ujjaim. Mindig csak a bal kezem ujjai-egyébként bal kezes vagyok- és nem mind. A zsibbadás nem rendszeres, de ha igen, akkor a munkába menetel előtt veszem észre leginkább. Sokat gondolkodtam ezen, lehet munkahelyet kellene váltanom? De ebben a gazdasági helyzetben nincs lehetősége az embernek a váltásra. Egyébként sajnos elég ideges és feszült tipus vagyok, nem tudom, hogyan kellene ezen változtatni. A szüleim is ilyenek, szerintem ezt genetikailag örököltem, ezt már nem fogom tudni "kinőni".  Hogyan kellene ezen változtatni? Ahogy olvasgattam a kérdéseket és laikusan is úgy gondolom, hogy ez neurológiai probléma. A cukorszintem és a vérnyomásom is rendben van. Azt is tudom, hogy ezeken kívűl ezer meg egy kiváltó oka is lehet a zsibbadásnak, de én csak az idegrendszeri okra tudok gondolni.

        Előre is köszönöm a segítségét!

        SW

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Kedves SW!
         
        Nagy valószínűséggel a kéz érző működését biztosító ideg nyomódása okozza a panaszait, mely vagy a csukló vagy a könyök szintjében lehetséges. Mivel pontosan nem írta le azt a területet, ahol zsibbad a kettő közül nem tudom meghatározni melyikről lehet szó. ENG (elektroneurographia) vizsgálat szükséges ennek eldöntésére, mely az idegek vezetési sebességét nézi, elektromos inger hatására. Ideggyógyászati vizsgálatot javasolnék, ahol ezt a vizsgálatot elő tudják írni Önnek. A kezelése elsősorban fizikoterápia, a csukló sinezése, rögzítése éjszakára, súlyos esetben az ideg műtéti úton történő felszabadítása a nyomás alól. Javaslom, hogy a kivizsgálásig is éjszakára nyűjtott állapotban rögzítse a csuklóját és erre az időre gyulladáscsökkentő krémmel kenje be (pl. Flector, Voltaren, Diclac).
         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-03 18:30:50; Megválaszolva: 2011. október 05., 09:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: