• Cukorideg

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        2008.06.04-ére vagyok kiírva ENG vizsgálatra. Azt szeretném megtudni, hogy van-e valamilyen gyógyszer a betegségemre, mert állítólag a cukorideg megtámadta a lábamat. Felírt nekem az orvos egy LYRIKA nevű gyógyszert, ami úgy levitte a vérnyomásomat, hogy majdnem összeomlott a keringésem.

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség szövődményei témában

        Kedves Kérdező!

        A leírt szövegből nem derül ki egyértelműen, hogy milyen betegségei és panaszai vannak,   csak arra tudok következtetni, hogy a cukorbetegség szövődményeiben szenved, például  idegbántalmakban. A cukorbetegség ha rég fennáll és rosszul kezelt súlyos érszűkületet is okozhat, ami szintén fájdalom okozója lehet. Az ENG vizsgálatra szükség van, hiszen ez által igazolható, hogy a fájdalma valóban idegi eredetű. Érsebészeti vizsgálatra is szükség lehet, hogy tisztázza nem-e ér eredetű a fájdalom. A Lyrika okozhat aluszékonyságot, vérnyomásesést mellékhatásként. Az elvégzett vizsgálatok után a kapott eredmények birtokában dönthető el, hogy melyik gyógyszer lesz Ön számára a megfelelő és milyen egyéb kezelések szükségesek még.

        Tisztelettel:
        Dr. Jóna Angelika

         


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-05-24 21:30:55; Megválaszolva: 2011. július 29., 08:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! A napokban voltam koponya MR és MRA vizsgálaton és a következőt írták le. Nyúltvelőt modelláló bal arteria vertebralis. Ez mit jelent? Mitől lehet? Ad okot az aggodalomra? Előre is köszönöm. Tisztelettel. L.E