Cukorideg

2008.06.04-ére vagyok kiírva ENG vizsgálatra. Azt szeretném megtudni, hogy van-e valamilyen gyógyszer a betegségemre, mert állítólag a cukorideg megtámadta a lábamat. Felírt nekem az orvos egy LYRIKA nevű gyógyszert, ami úgy levitte a vérnyomásomat, hogy majdnem összeomlott a keringésem.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza cukorbetegség szövődményei témában

Kedves Kérdező!

A leírt szövegből nem derül ki egyértelműen, hogy milyen betegségei és panaszai vannak, csak arra tudok következtetni, hogy a cukorbetegség szövődményeiben szenved, például idegbántalmakban. A cukorbetegség ha rég fennáll és rosszul kezelt súlyos érszűkületet is okozhat, ami szintén fájdalom okozója lehet. Az ENG vizsgálatra szükség van, hiszen ez által igazolható, hogy a fájdalma valóban idegi eredetű. Érsebészeti vizsgálatra is szükség lehet, hogy tisztázza nem-e ér eredetű a fájdalom. A Lyrika okozhat aluszékonyságot, vérnyomásesést mellékhatásként. Az elvégzett vizsgálatok után a kapott eredmények birtokában dönthető el, hogy melyik gyógyszer lesz Ön számára a megfelelő és milyen egyéb kezelések szükségesek még.

Tisztelettel:

Dr. Jóna Angelika

Kérdés: 2008. május 24., 21:30; Megválaszolva: 2011. július 29., 08:26
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Arc, nyelvhegy, és ajakzsibbadás...
Lehet, hogy nem történt meg minden...
Központi idegrendszer zavar?
Tisztelt Doktor Úr! Feleségem pár hónapja furcsa változásokon megy keresztül. Álmatlansaggal és Tűszúrás érzéssel kezdődött nála...
Fülzúgás, látászavar, pulzálás
Tisztelt Doktor Úr! Kezelt pajzsmirígy alulműködésem és magas vérnyomás betegségem van, de év elején volt egy felső bal bordaközi...