• Remegés rohamát mi válthatja ki?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor nő/úr!

        71 esztendős édesapám harmad ízben kapott erős remegés(reszketés) szerű "rohamot" a körzeti doktor úr tanácstalan. Ilyenkor felszökik a láz 38 fok fölé, de a lázcsillapító bevétele után kb fél órával megszünik a remegés is, és a láz is.

        2006 májusában prosztata mütéten esett át. A napokban volt 3D-s ultrahangon ott azt tanácsolták kerressen urológust ujjabb műtét várhat rá.

        Elsősorban a remegések okát keresnénk.

        Köszönettel.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a remegés témában

        Kedves Kérdező!
         
        Nagy valószínűséggel a lázas állapot okát kellene keresni, mert a remegése azzal van összefüggésben. Már  a lázat megelőzően is kezdődhet a "hidegrázáshoz" hasonló remegés. Ha egyébként nem szokott remegni, akkor a lázat kell csak csillapítani. Ha amúgy is megfigyelnek időnként remegést nyugalmi helyzetben, lehet Parkinson kór tünete, melyet a láz súlyosbíthat. Ezeket kellene kivizsgálni, átgondolni a háziorvossal együtt. Az első esetben az ismeretlen láz miatt infectológiára, második esetben ideggyógyászatra kell küldeni az Édesapját.
         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-09 08:34:58; Megválaszolva: 2011. október 05., 06:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.