• Szédülékenység

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már gyermekkorom óta küzdök a szédüléssel. Most 33 éves vagyok van két iker gyermekem. Mióta megszülettek a szédülés még intenzívebbé váltak. A mozdulataimat nem tudom kontrolálni, néha még egy ceruzát sem tudok megfogni. Már voltam EEG és MR vizsgálaton, de semmit sem mutattak ki. A gyerekek mellett nem tehetem meg, hogy lefeküdjek. Előfordul, hogy hányingerem is van. Mit tegyek, mit javasol? Ági

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Kedves Ági!
         
        Kicsit szűkszavúan írta le a panaszait, így nehezebb válaszolni a kérdésére. Gondolom az MR vizsgálata koponya MR volt. Panaszai hátterében azonban gerincvelőt, koponya-gerinc átmenetet érintő betegség is állhat. A leírásból arra tudok gondolni (a gyermekkorától fokozatosan rosszabbodó tünetei alapján), hogy valamilyen örökletes vagy degeneratív megbetegedése lehet pl. gerincvelői ataxia (coordinatios zavar). Érdemes lenne kezelőorvosával ezt megbeszélni, hogy a szükséges vizsgálatokat kiírhassák.
         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-31 16:48:05; Megválaszolva: 2011. október 04., 14:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: