• Lehet-e a fejfájás mellékhatás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr!

        Az lenne a kérdésem, hogy az állandó temporális fejfájásom lehet e a sclerosis multiplex mellékhatása? Elegendő folyadékot már fogyasztok, ettől enyhül a fejfájásom. Volt nekem egy látóideg gyulladásom, és van egy gyulladásos folt az agy bal területén (koponya mri mutatta ki)  és van fehérállományi károsodás is.Volt agyvízvétel, és vérvétel, az elsődleges liquor vizsgálat és a vérvétel egyértelműen kimutatta a gyulladást. Másodlagos eredmény eztán lesz. A hangulatváltozás, és a fáradékonyságom köthető-e ehhez a betegséghez, na és a rövidtávú memória? A stresszes ideges életmód ezen ronthat e valamit? És miért mondta az orvos, hogy kerüljem a hosszas napozást?

        Válaszát várom: egy 24 éves nő

        WEBBeteg szakértő válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező!

        Nem valószínű, hogy a fejfájása a sclerosis multiplex-szel függ össze. A fáradékonyság lehet annak kísérő tünete, de a hangulatváltozás nem. Mindhárom tünete lehet pszichés eredetű is. Nem írta meg, hogy a látóideg gyulladás következtében maradt-e vissza látáskárosodása, ami felelős lehetne a fejfájásáért. A stressz a pszichés tüneteket fokozhatja, néha nagyobb stresszről beszámolnak a betegek egy -egy  sub előtt, de tényleges hatása még biztosan nem bizonyított a sub kiváltásában. A naptól való tartózkodást nem tudom miért javasolta a kezelőorvosa. Számomra nem ismert, hogy sclerosis multiplex-es beteg nem mehet napra, lehet, hogy a fejfájása miatt mondta, hogy az esetleg ne fokozódjon. Kérdezze meg a kezelő orvosától mit miért mondott, hogy tisztán láthasson.

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-25 22:25:04; Megválaszolva: 2011. október 04., 09:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: