• Milyen betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Nő/Úr! 25 éves nő vagyok, tavaly novemberben kezdődött a kettős látásom egyik napról a másikra.Előzőleg semmiféle betegségem, egy kis náthán kívül nem volt. Aztán ehhez társult szemhéjcsüngés, nehéz fejtartás, nyelési nehézség, szem gólyok nemtérnek ki egyik irányba sem, kéz és láb zsibadás, fogyás, hangelváltozás, hiányzó lágy szájpad, reflex gyengeség, nyaki be boltosulás, izom rángások, az arcban a lábaimban hason.Vizsgálatok:szemészet, mellkas röntgen, koponya Mr, mellkas Ct, nyaki Mr, koponya Ct, nőgyógyászat, gerincvíz vétel, tensolinteszt próba kardiológia, vérvizsgálatok mindenféle fertőzést néztek. Minden negatív lett.Segítsen, mi a bajom akkor, milyen betegségben szenvedek, mikor leszek újra egészséges ember?

        WEBBeteg szakértő válasza a kettőslátás témában

        Kedves Kérdező!

        Nagyon diverz panaszai vannak, melyek egyetlen agyi lokalizációval nem magyarázhatóak, azaz olyan betegséget kell keresni, ami egy időben több agyi és gerincvelői központ működészavarát is okozhatja. A negatív vizsgálati leletek nagyon sok betegséget kizártak pl. agydaganat, sclerosis multiplex, agyvelőgyulladás, agyi érbetegség. Nem láttam a vizsgálati leletei között az EEG, ENG, EMG, BAEP, VEP vizsgálatokat, melyek az agy, az agytörzs illetve az izmok, idegek működéséről adnak felvilágosítást. Illetve nem tudom a pontos neurológiai vizsgálat során leírt állapotát sem, ami fontos segítséget jelentene. Az is nagy segítség lenne, hogy a tünetek milyen sorrendben alakultak ki, illetve hogyan szűntek meg, ha van olyan amelyik már megszűnt. A vérvizsgálattal is igen sokféle betegség fennállására lehet következtetni, nem tudom néztek e kreatin kinázt, ammoniat, laktátot, májenzimeket, vesefunkciót. Beszélje át ezeket a kezelőorvosával ismét, én sajnos a fentiek hiányában nem tudok pontosat mondani. Véleményem szerint izom és vagy idegbántalom állhat a panaszai hátterében, melyeknek számos formája van, ezért kellene tovább vizsgálni. Ilyen kifejezett tünetek esetén, amit Ön leír, először el kell dönteni központi idegrendszeri (agyi, gerincvelői) vagy perifériás idegrendszeri betegségről van-e szó?

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-25 22:07:27; Megválaszolva: 2011. október 04., 09:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: