• Van-e segítség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A fiam kétszer ájult el egy éven belül, a második ájulástól napi 3-12 alkalommal van pár másodperces rosszullétje.Ez dejavu érzéshez hasonló, novembertől járunk neurológushoz, minden lelet negatív, epilepsziaellenes szerekkel probálkozik, de még egy sem használt.Máj. legelején volt egy balesete a fiamnak, agyrázkodás is. Most újra volt egy koponya MR (ez a harmadik), amely után egy érfestésesMR történt a multhéten.A jobb oldali artéria vertebralisról megállapították, hogy hipoplaziás, ezenkívül a hippocampusban van egy 2 mm-es ciszta.

        A kérdésem az, hogy lehetséges-e, hogy ettől az érrendellenességtől van rosszul?

        Lehet-e esetleg műtéttel az eret normális állapotuvá tenni, vagy tágítani?

        Tisztelettel várom válaszukat! Egy aggódó anya

        WEBBeteg szakértő válasza a ájulás témában

        Kedves Kérdező!

        Az artéria hypoplasiaja nem okoz epilepsziát, viszont a cysta a hippocampusban, és főleg ha van körülötte kóros agykérgi terület igen.
        Az érrel foglalkozni nem kell, ezen ér által ellátott terület máshonnan kap elegendő vért, a kiépült érhálózatokon keresztül. Az epilepszia beállítása, ha tényleg az, sokszor igen nehéz feladat, csak többszöri gyógyszermódosítás után tehető valaki rohammentessé, de az esetek kb. 10 % nem. Beszéljék át a rohamokat még egyszer pontosan a kezelőorvosukkal.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-25 22:03:30; Megválaszolva: 2011. október 04., 06:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés