• Szklerózis M.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Válaszadaó!

        18 éves lány vagyok. Nemrégen koponya MR-t végeztek rajtam, miután végigjártam az orvosokat, végtagzsibbadás-fájdalom, szédülés panaszokkal.  Egy kis gócot találtak a jobb félteke hátsó szarvánál, de a neurológus doktor úr azt mondta, ez nem utal semmi kórosra, és nem lehet szklerózis multiplex és a panaszok valószínűleg pszichés eredetűek.

        A kérdésem az lenne, hogy ha fenn áll a szklerózis multiplex, ki lehet mutatni mindössze egy koponya MR-rel?

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés, végtagzsibbadás témában

        Kedves Kérdező!

        Ahhoz, hogy a sclerosis multiplex diagnózisát felállítsák nem elegendő csak az MR vizsgálattal kimutatható góc. SM esetében egy góc nem góc. Mindenképpen a panaszok lefolyása, jellege meghatározó abban, hogy kimondható legyen az SM diagnózisa. Nem ismerem a pontos kórtörténetét, neurológiai vizsgálati eredményét, de  a panaszai alapján nem az SM merül fel elsődleges lehetséges betegségként.

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-25 10:04:36; Megválaszolva: 2011. október 04., 06:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés