• Tartós betegségnek számít a Spina bifida?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Nő/Úr!

        A 4 éves kislányomat műtötték 1 hetes korában. Teratoma volt a farcsigolyájánál. A műtét előtt MR vizsgálat történt és akkor vették észre, hogy a "lumbalis V.-ös csigolya hátsó ívén spina bifida látható. A Sacrum valamennyi szelvényén doralisan hasadék figyelhető meg." Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy tartós betegségnek számít-e a spína bifida? Jár-e a kislányomnak az emelt családi pótlék?

        Köszönettel: Lara

        WEBBeteg szakértő válasza a spina bifida témában

        Kedves Lara!
         
        Ha a kislányának a radiológiai eltérésen kívül egyéb tünete nincs, pl. vizelési zavar, járászavar, ami miatt tartósan valamilyen rehabilitációs kezelésre kellene hordania, akkor sajnos nem jár. Ha hordja ilyenekre, akkor a rehabilitációs szakorvos állíthatja ki a papírt hozzá.
         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-22 22:56:16; Megválaszolva: 2011. október 04., 06:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.