Kényszermozgás?

üdvözlöm

férjem elalvás előtti fázisban, -szinte már alszik- keze, lába, de a keze gyakrabban és erősebben "rángatózik". ez nekem is kellemetlen, felébredek a hirtelen mozdulataira. férjem 59 éves, egészséges.  mi okozhatja, kell e foglalkozni a problémával?

válaszát köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a végtagrángások témában

Kedves Kérdező!
 
Ha a férje egyébként teljesen egészséges nincs pl. cukorbetegsége, polyneuropathiaja vagy valamilyen egyéb idegrendszeri problémája, akkor nagy valószínűséggel úgynevezett alvási myoclonusról /alvási rándulásokról van szó, ami teljesen természetes jelenség. Okozhatja ezt magnézium hiány is, érdemes megpróbálni Magne B6-ot szedni 2x1 tabl. mennyiségben. Emellett szóba kerülhet epilepszia lehetősége is. Figyelje meg alaposan, ha az elalvás szakában jelentkezik, akkor szinte biztos, hogy alvási myoclonusról van szó, ha máskor is, akkor forduljanak ideggyógyászhoz.
 

Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. május 22., 22:55; Megválaszolva: 2011. október 03., 15:20
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Bfs?
Szédülés MRI lelet
fejfájás
fej felszínének fájdalma
Aneurysma gyanú