• Epilepszia és szoptatás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő!

        3 hetes kisfiam leggyakrabban szopizás közben mintha önkívületbe esne. Nyitott szemmel grimaszol, bandzsít, mintha nem lenne magánál. Az egész csak pár másodpercig tart de aggaszt, hogy mi ez.

        WEBBeteg szakértő válasza a csecsemő témában

        Kedves Kérdező!
         
        A csecsemők számos furcsa dolgot tudnak művelni, melynek hátterében semmi kóros nem áll. A szopáshoz kapcsolódóan jelentkező grimaszolás lehet kisfokú hasfájás miatt, vagy csak jóleső érzésből. Az epilepszia előfodrulása ebben az életkorban, hacsak valami súlyos agyi fejlődési zavar nincs, igen kicsi. Ha ez fennállna, akkor egyéb figyelmeztető tünetek is lennének, amire felfigyelt volna már pl. nehéz táplálhatóság, aluszékonyság vagy kóros nemalvás, mozgásbeli problémák. Ha nagyon aggasztja a dolog, és amit írtam nem nyugtatja meg, vegyék fel a kicsi által végzett grimaszolást és mutassa meg háziorvosuknak.

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-22 12:24:20; Megválaszolva: 2011. október 03., 12:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: