• Egy Doktor!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó Napot.,

        Egy kérdésem volna, voltam ct-én és a következőt mondták.

        A jobb féltekében, temporálisan leírt elváltozás a ct morphologiai kép alapján inkább kis

        subarachnoidalis cystának felel meg.

        Koponya MR vizsgálta javasolt!

        Ezt szeretném kérni hogy valaki leírja olyan nyelven hogy én is megértsem. Mit jelent,

        és miért ajánlották az mrt, hogy távolítják ezt a cystát.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a ciszta témában

        Kedves Kérdező!
         

        A subarachnoidealis cysta egy jóindulatú elváltozás az agyban, melyet általában mellékleletként találunk egyéb okból készült koponya CT/MR vizsgálaton. Általában valamilyen méhen belüli-születéskori " agyi történés következménye. Ez egy agyvízzel teli üreg, mely a lágyagyhártya alatt található. Csak abban az esetben szükséges a műtéti megoldása, ha benne a nyomás nagynak tűnik és tüneteket okoz. A műtéti megoldás a cysta falának "kilyukasztása" vagy a cystába vezetett shunton keresztül a folymatos agyvízelfolyás biztosítása. Gondolom  MR vizsgálatot azért kértek, mert a leleteő nem volt biztos a cysta természetében.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-17 16:44:17; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 14:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: