• Neurológiai panasz?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Bal oldali mellkasi szúró fájdalommal, ugyanazon oldali vállfájással, kar- és időnként combtői zsibbadással járó, kb. hetente - általában hosszas ülés után - fellépő panasza van a férjemnek. Tüdőproblémát, és szívproblémát (szívultrahangos vizsgálattal) kizártak a szakorvosok, viszont három éve egy futás közbeni esés során a deréktájon két csigolya elcsúszott (pontos diagnózist és kórtörténetet sajnos nem tudok), melyet egy kínai orvos az általuk használt módszerrel helyrehozott, ezt később "nyugati" módszerekkel is megerősítették. Azóta nem volt panasz, egészen múlt decemberig, amikor a mellkasi tünet kezdődött. Ez azóta is tart, 5-7 naponta fellépően, először erősen, majd enyhébben,  végül napokra, akár egy hétre megszűnik. Milyen szakorvost célszerű felkeresni, és ennyi információból lehet-e következtetni a panasz okára?

        Köszönettel várom válaszukat!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező!

        A combtői zsibbadás lehet a korábbi csigolyaelcsúszás következménye, de lehet, hogy az ülés során nyomódik a lágyékhajlatban a combot ellátó érző ideg, és ez okozza a panaszt. A mellkasi és felsővégtagi fájdalom a derékcsigolyák elcsúszásával nem hozható összefüggésbe. Viszont okozhatja a gerinc melletti izomzat merevsége, a nem megfelelő testtartás. Először reumatológiai vizsgálatot javasolnék, aki ha szükséges továbbküldi a Férjét ideggyógyászati szakrendelésre.

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-11 17:47:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 09:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés