Neurológiai panasz?

Bal oldali mellkasi szúró fájdalommal, ugyanazon oldali vállfájással, kar- és időnként combtői zsibbadással járó, kb. hetente - általában hosszas ülés után - fellépő panasza van a férjemnek. Tüdőproblémát, és szívproblémát (szívultrahangos vizsgálattal) kizártak a szakorvosok, viszont három éve egy futás közbeni esés során a deréktájon két csigolya elcsúszott (pontos diagnózist és kórtörténetet sajnos nem tudok) , melyet egy kínai orvos az általuk használt módszerrel helyrehozott, ezt később "nyugati" módszerekkel is megerősítették. Azóta nem volt panasz, egészen múlt decemberig, amikor a mellkasi tünet kezdődött. Ez azóta is tart, 5-7 naponta fellépően, először erősen, majd enyhébben,   végül napokra, akár egy hétre megszűnik. Milyen szakorvost célszerű felkeresni, és ennyi információból lehet-e következtetni a panasz okára?

Köszönettel várom válaszukat!

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza mellkasi fájdalom témában

Kedves Kérdező!

A combtői zsibbadás lehet a korábbi csigolyaelcsúszás következménye, de lehet, hogy az ülés során nyomódik a lágyékhajlatban a combot ellátó érző ideg, és ez okozza a panaszt. A mellkasi és felsővégtagi fájdalom a derékcsigolyák elcsúszásával nem hozható összefüggésbe. Viszont okozhatja a gerinc melletti izomzat merevsége, a nem megfelelő testtartás. Először reumatológiai vizsgálatot javasolnék, aki ha szükséges továbbküldi a Férjét ideggyógyászati szakrendelésre.Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Kérdés: 2009. május 11., 17:47; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 09:32
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Gerincsérv és vizelési furcsaságok
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...
Fej felső rész zsibbadás