• Alkalmazható-e kiszakadt gerincsérv esetén medencés súlyterápiás csigolya széthúzás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 5 éve volt egy kiszakadt L.IV.-es gerincsérvem, ami konzervativ kezeléssel visszahúzódott, csak zsibbadásos tünetek maradtak. Alkamazható-e a medencés súlyterápiás porckorong nyújtás kiszakadt gerincsérv esetén vagy esetleg van esélye a sérv kiújulásának a nyújtástól? A IV-es és V-ös csigolyámnál a porckorong ellaposodott.

         

        Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a porckorongkopás témában

        Kedves Kérdező!

        Ha jelenleg képalkotóval (MR, CT) csak annyi látszik, hogy a porckorong ellaposodott, akkor most igazán gerincsérvről sem beszélhetünk, csak a porckorong víztartalmának csökkenéséből adódó "kopásról". Véleményem szerint ebben a stádiumban nyugodtan alkalmazható súlyfürdő, de ha lábfejgyengeség, kifejezett fájdalomfokozódás vagy vizelettaratási zavar lép fel, azonnal abba kell hagyni és orvoshoz kell fordulni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-06 19:23:55; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 12:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések