Mivel kezelhető?

Jó napot kívánok! Édesanyám miatt írok, akkinek kérdése, panasza van.

44éves vagyok. Panaszaim vannak, fáj a hátam (annyira nem súlyos) , és a bal kezem is, s közben gyenge zsibbadást érzek.

A röntgen eredménye: a háti kyphosis fokozódott. a kyphosis punctum maximumában a csigolyák ventral felé elkeskenyedtek. A peremeken közepes osteophytok vannak. A zátólemezek scleroticusak. -ezek mit jelentenek?

 

Az orvos a Meloxon 15 mg. tablettát írta, de olyan sok mellékhatást ír, hogy még ideáig sem kezdtem el szedni..

Mi lehet ez és mivel kezelhető?

Kérem segítségüket!

Üdv: Kaszab Marcella

 

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza hátfájás témában

Kedves Marcella!

A Rtg-en leírt elváltozások a csigolyák között "mészfelrakódást", a csigolyák ívének fokozódását írták le. A karzsibbadás nagy valószínűséggel a nyaki gerinc hasonló elváltozásaival lehet összefüggésbe, hiszen beidegzését arról a gerincvelői szakaszról kapja. Tényleg sok mellékhatását írták már le a Meloxon-nak, de ezek ritkán és hosszú szedés mellett jelentkezhetnek. Először, ha a panaszok tényleg enyhék, próbálja meg a masszázst, gyógytornát, háthta az is elég lesz a panaszok megszüntetésére. Ha nem, próbálja meg szedni a javasolt gyógyszert.Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Kérdés: 2009. május 18., 22:32; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 12:14
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Bőrfájdalom
Tisztelt Doktornő! Kb. másfél hete a bal lapockám, vállam, és bordám környékén fáj a bőröm, mely a hónaljamhoz is kisugárzik. Már ha a ruha...
Gerincsérv?

Kedves Doktor Úr/ Nő!

Olyan problémám volna, hogy már régóta fáj a hátam.Pontosabban a hátam közepénél.Sajnos ugy fáj hogy mikor...

MR lelet értékelése
Kedves Doktor Nő / Úr! A segítségét szeretném kérni …. Kb. két hete tartó fejfájás mely nem elviselhetetlen inkább idegesítő hogy mindig...
Fejfájás oka
Kedves Doktor Úr! A segítségét szeretném kérni… a közelmúltban elszenvedtem egy kis agyi infarktust. Kb. tíz napi fejfájás után ami ugyan...