• Mivel kezelhető?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok! Édesanyám miatt írok, akkinek kérdése, panasza van.

        44éves vagyok. Panaszaim vannak, fáj a hátam(annyira nem súlyos), és a bal kezem is, s közben gyenge zsibbadást érzek.

        A röntgen eredménye: a háti kyphosis fokozódott. a kyphosis punctum maximumában a csigolyák ventral felé elkeskenyedtek. A peremeken közepes osteophytok vannak. A zátólemezek scleroticusak. -ezek mit jelentenek?

         

        Az orvos a Meloxon 15 mg. tablettát írta, de olyan sok mellékhatást ír, hogy még ideáig sem kezdtem el szedni..

        Mi lehet ez és mivel kezelhető?

        Kérem segítségüket!

        Üdv:Kaszab Marcella

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hátfájás témában

        Kedves Marcella!

        A Rtg-en leírt elváltozások a csigolyák között "mészfelrakódást", a csigolyák ívének fokozódását írták le. A karzsibbadás nagy valószínűséggel a nyaki gerinc hasonló elváltozásaival lehet összefüggésbe, hiszen beidegzését arról a gerincvelői szakaszról kapja. Tényleg sok mellékhatását írták már le a Meloxon-nak, de ezek ritkán és hosszú szedés mellett jelentkezhetnek. Először, ha a panaszok tényleg enyhék, próbálja meg a masszázst, gyógytornát, háthta az is elég lesz a panaszok megszüntetésére. Ha nem, próbálja meg szedni a javasolt gyógyszert.

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-18 22:32:23; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 12:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: