• Gerinc

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktor ur/no! egy kisse tanacstalan vagyok, mert ugy ket eve kuszkodok gerincfajdalmakkal, vagyis gerincservem! szoval szeretnem megtudni azt, ha raszanom magam a mutetre mennyi eselyem van 99%os felepulesre? sportolhatok utana pl.:okolvivas, futas? mennyi idobe telik a felepules? es tud nekem ajanlani egy orvost aki jo ezen a teruleten?! tudja ngyon remenykedek hogy talan egyszer ugyanugy sportolhatok mint 2evvel ezelott! elore is koszonom segitseget!

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincsérv témában

        Kedves Kérdező!

        Gerincsérv műtét után a fájdalom az esetek közel 60-70 %-ban teljesen megszűnik, de van, hogy idővel visszatér. Műtét után a gerinc nem terhelhető annyira, mint a betegség előtt. A futás nem kontraindikált, viszont az ökölvívás megterhelő lehet. Az úszás szintén jó sport lehet a gerincbetegnek. Ameddig lehet, és csak a fájdalom az indikációja a műtétnek, tűrjön amíg tud.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-05 18:47:25; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 10:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: