• Myastenia gravis

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Érdeklődöm, hogy myastania gravis betegség esetén milyen vizsgálatok várnak a betegre, ezek fájdalmasak-e. CT-n és EEG-n és az úgynevezett Tensilon teszten kívül még mi várható?

        Köszönettel:

        Kovács Katalin

        WEBBeteg szakértő válasza a Myastenia gravis témában

        Kedves Katalin!

        A CT vizsgálat valószínűleg mellkas CT lehet, amivel a csecsemőmirigy maradványát keresik, mely ha fennmarad felelős lehet a betegség kialakulásáért. EEG vizsgálatra nem tudom miért lenne szükség, nem szoktunk készíttetni.

        EMG vizsgálat az, ami a betegség diagnózisának felállításához szükséges. Ennek során néhány izomba tűelektródát szúrnak (mintha injekciót kapna), és ezen keresztül vezetik el az izom  elektromos tevékenységét. Nem fáj jobban egy injekciónál. ENG vizsgálat során elektromos árammal ingerlenek egy ideget és közben az ideg által ellátott izom reakcióját, kifáradását nézik. Az ingerlés egyes személyeknél kellemetlen lehet, de nem jár nagy fájdalommal. Egyéb vizsgálat nem szükségszerű.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-01 19:10:57; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 13:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: