• Stroke eeg

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlet!

        Az lenne a kérdésem, hogy fejfájással, szédüléssel, időnként nyak, kar, száj merevséggel, beszéd és írás nehézséggel elmentem az ideggyógyászatra és onnan tovább küldtek Stroke eeg-re ésCt-re. A kérdésem az lenne, hogy mit vizsgálnak ezeken a vizsgálatokon, hogy csinálják és mennyi ideig tart maga a vizsgálat, illetve kell e a vizsgálat előtt valamire figyelnem. Evésre és ehez hasonlókra gondolok. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a stroke eeg témában

        Kedves Kérdező!

        A koponya CT vizsgálat előtt ne egyen legalább 6 órával, mert lehet, hogy szükség lehet kontrasztanyag adására. A modern CT készülékekkel a vizsgálat kb. 10-15 perc-et vesz igénybe. A vizsgálat során mozdulatlanul kell feküdnie, és közben a gép számos Rtg felvételt készít az agyáról. Fájdalmatlan vizsgálat.

        Azt nem tudom mi az a stroke EEG. EEG vizsgálat csak egyfajta van. Kb. 20 elektródát raknak fel egy pánt segítségével a fejére, szintén mozdulatlanul kell feküdnie, miközben az agya elektromos tevékenységét rögzíti a készülék. A vizsgálat a felszereléssel együtt kb. 30-40 perc. Az EEG előtt ehet, ihat.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-01 19:14:10; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 12:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés