• GYermek neurologia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő

        Múlthét csütörtökön encephalitis miatt roham mentő vitte el 1éves unoka öcsémet.akinek súlyos görcsei voltak ennek megelőzése illetve kivizsgálása alatt altatásba rakták..szombaton ébresztették volna fel de azóta sem ébredt fel..kómába van..a kérdésem az lenne hogy egy 1éves gyermeket lehet mesterséges altatásba rakni egyáltalán? az eredményei negatívak..jelenleg pécsen kezelik..szeretnénk Budapesten találni egy nagyon jó neurológust ill. egy nagyon jó gyermekneurológiai Intézményt..aholl talán többet tudnának tenni érte..talán még nem késő..ebben kérném a segítségét.

        Előre is köszönöm.Tisztelettel:Krisztina

         

        WEBBeteg szakértő válasza a agyvelőgyulladás témában

        Kedves Kérdező!

        Szerintem a pécsi Gyermekklinikán megfelelő kezelést kap az unokaöccse, ismerem az ott dolgozó gyermekideggyógyászokat, lelkiismeretesek, jól felkészültek. Abból amit leírt, az altatás szükségszerű volt, mivel a "görcsöket" más módon valószínű uralni nem tudták. Agyvelőgyulladás velejárója a tudatállapot zavara is, azaz altatás nélkül is lehet "kómás" a beteg. Időnként ha olyan a kórokozó és ha az agyállomány nagy része érintett, elhúzódó is lehet ez az állapot. Nem tanácsolom, hogy máshová szállíttassák el a kisfiút, bízzon az ottani orvosok felkészültségében. Időt kell adni a szervezetnek a gyógyulásra, hiszen ha jól értem, még egy hete sincs, hogy kezdődött a betegség. Konzultáljanak újból az ottani kezelőorvossal és legyenek türelmesek.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-29 09:48:40; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 11:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: