• Derékfájás, ami az alhasba ill a lábaimba sugárzi

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/ Nő!

        Az utóbbi időben egyhelyben álláskor erős deréktáji fájdalmam van, ami az alhasba ill a lábaimba sugárzik ki.Gyakran hajnalban is derékfájásra ébredek, ami a nap folyamán mérséklődik, vagy teljesen megszűnik, általában fádalomcsillapító használata nélkül is. Azt tapasztaltam, hogy amikor fáj akkor  feküdni sem tudok, legkényelmesebb ilyenkor az ülés. A fájdalom intenzitása is változó, sokszor egyáltalán nincs panaszom, máskor pedig elég intenzíven jelentkezik. Az lenne a kérdésem, hogy mi okozhatja, ill. melyik jellegű derékfájás csoportba tartozik, és a Doktor Úr/ Nő mit javasolna terápiaként. Köszönöm! Üdvözlettel:Liza

        WEBBeteg szakértő válasza a derékfájdalom témában

        Kedves Liza!

        Nagy valószínűséggel a csigolyák közötti porckorong betegsége, a gerinc melletti izomzat gyengesége okozza a panaszokat. Egyszer érdemes lenne egy ideggyógyászati vizsgálaton részt venni, hogy a porckorongok betegségét kizárják. Legjobb az ilyen típusú fájdalomra a gerinctorna, mely a gerinc melletti izomzatot erősíti, mely ezt követően megfelelő támasza lesz a gerincnek. Emellett a masszázs, különböző fájdalomcsillapító krémek használata is jó hatású.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-27 18:26:06; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 10:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.