• Agyi MR vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úrnő! Azt szeretném kérdezni, hogy az agyi MR vizsgálat kimutatja-e pl. ha esetleg van valamilyen füll-orr gégészeti megbetegedésem...Régóta tart már az, hogy gyakran fáj a fejem, meg néha szédülök is...Ezért elküldtek agyi MR-re...de félek, hogy nem derül ki ebből sem a valódi oka....Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező!

        Rutin koponya MR vizsgálat igazából csak az agyról, az orrmelléküregekről, szemről ad információt. A fülre speciális MR technika van, azt külön kell kérni. Ha fejfájás és szédülés a fő panasz együtt, az leggyakrabban nyaki gerinc eredetű szokott lenni, a nyaki gerinc különböző elváltozásai pl. kisizületeinek "elmeszesedése", mészfelrakódás, porckorongbántalom, gerinc melletti izomzat "görcse" okozza. Várja meg a vizsgálat eredményét és konzultáljon kezelőorvosával.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-27 17:42:27; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 10:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Az utóbbi időben gyakran tapasztalok libabőr érzést, ez van, hogy a felálló szőrzettel társul, van, hogy nem. Sokszor végigfut rajtam, majd pár másodperc és múlik. Van, hogy csak az egyik oldalamat érjnti, van, hogy testszerte...
        Tisztelt Doktornő! Pár napja fejfájás miatt kértem MR vizsgálatot. Fiatal korom óta vannak fejfájásaim de mostanában úgy éreztem gyakoribb lett. Halánték fájdalom és szemkörnyék fájdalom a jellemző,néha tarkóból indul ki úgy érzem....