• SM betegségemre adott válaszára reagálva

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Dr. Bessenyei Mónika neurológusnak üzenem hogy hirtelen testhelyzet változás nélkül is jön a szédülésem hiszen sokszor hajnalban arra ébredek hogy szédülök és hányingerem is van. Ezek a szédülések nem a hirtelen mozdulatoktól vannak hiszen akkor éppen még alszom. Tehát nincs vérnyomás ingadozásom sem. És nem tud segíteni senki és nem tudom hogy mit tegyek hogy kicsit jobb legyen. Ismételt válaszra várva előre is köszönöm, Ferencz Szilvia

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Kedves Szilvia!

        Változatlanul úgy gondolom, hogy ezek az epizódikus szédülései nem  függenek össze az SM-mel, mert ott egy-egy subról akkor beszélünk, ha több napig fennállnak a tünetek.  Az, hogy  álmában jön a szédülés, nem zárja ki, hogy éppen akkor jön, amikor egyik oldaláról a másikra fordul, vagy csak a fejét éppen megmozdítja. A rohamokban jelentkező, jóindulatú szédülésnek éppen ez a lényege, hogy a fej helyzetváltoztatásai provokálják, nagyobb mozgások sem szükségesek hozzá, elég ha csak a másik oldalra fordul.  Oka: a fülben lévő egyensúlyozó szerv fokozott izgalma. kezelése egy speciális torna, melynek lényege a szédülést provokáló helyzetekhez való hozzá szokatása a fülnek. Próbálja egyre hosszabb ideig kitartani azokat a helyzeteket, melyek a szédülést kiváltják és egy idő után a szédülés mérséklődik, majd megszűnik.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-27 17:51:24; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 09:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon