• Kontrasztanyag!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő!

        Koponya MR és MRA-ra küldött a neurológus.

        Említette, hogy esetleg kontraszt-anyag beadására is szükség lesz.Ez már a vizsgálat végén volt, telefonon sűrgősen elhívták, így nem tudtam felvílágosítást kérni!

        Kérdésem: Milyen formában, hogyan adják be a kontraszt-anyagot? Injekció, infúzió, stb.?

        Mit tartalmaz ez az anyag s van -e mellékhatása?

        Köszönettel várom a válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a kontrasztanyag témában

        Kedves Kérdező!
         
        Ma már vannak olyan MR technikák, amivel kontrasztanyag beadása nélkül ábrázolható az agyi érrendszer. Ha olyan betegséget keresnek, amit csak kontrasztos technikával lehet kimutatni, akkor intravénás injectio formájában adják be az anyagot. Mint minden az érpályába beadott anyagnak lehet allergizáló hatása az arra érzékeny emberekben pl. kiütések, kipirulás, melegségérzés, verítékezés, szívdobogásérzés, légzészavar, súlyos esetben légzésleállás. Ezek a szövődmények igen ritkán jelentkeznek. A beleegyező nyilatkozat aláírása során részletesebb leírást is talál.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-24 15:23:27; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 14:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Az utóbbi időben gyakran tapasztalok libabőr érzést, ez van, hogy a felálló szőrzettel társul, van, hogy nem. Sokszor végigfut rajtam, majd pár másodperc és múlik. Van, hogy csak az egyik oldalamat érjnti, van, hogy testszerte...
        Tisztelt Doktornő! Pár napja fejfájás miatt kértem MR vizsgálatot. Fiatal korom óta vannak fejfájásaim de mostanában úgy éreztem gyakoribb lett. Halánték fájdalom és szemkörnyék fájdalom a jellemző,néha tarkóból indul ki úgy érzem....

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések