• Arcidegzsába, komoly fejfájás: mi okozhatja?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/ Droktor Nő!

        Az édesanyám kb. négy hónapja szenved komoly fejfájásban. Megállapították hogy arcidegzsábában szenved.

        Két hete szedi a Benfogamma illetve Tegretol CR gyógyszereket. Eddig nem történt változás, nem enyhült a fájdalom. Szeretném megkérdezni hogy mennyi idő múlva várható enyhülés? Abban az esetben ha nem válnak be a gyógyszerek milyen műtéti beavatkozást javasol?

        Anyukám esete nem mondható könnyűnek, mert szegény már eddig is elég sok betegségben szenvedett és rengeteg gyógyszert kell szednie. Csak hogy egy párat említsek: petefészek ciszta (rezekció), szívinfarktus, mélyvénás trombózis, stb.

        Mivel rettenetesen sajnálom, gondoltam megpróbálom ezt a lehetőséget is, mint segítség kérést.

        Várom mihamarabbi válaszát!

        Üdvözlettel:

        Csépai Noémi

         

        WEBBeteg szakértő válasza a arcidegzsába témában

        Kedves Noémi!
         
        A tegretol adagját lehet, hogy emelni kell a későbbiekben a megfelelő hatás eléréséhez, vagy másik gyógyszert mellétenni. Ha ezekre a panaszok nem változnak, és bizonyított az arcot ellátó ideg nyomódása valamilyen érképlet által, mindenképpen műtét javasolt (MR vizsgálat szükséges előtte). Műtét többféle lehet. Az agyik az arcideg "központjának"- dúcának hő, vagy kémiai anyag hatására történő kiírtása. Emellett többféle lehetőség van az ideg nyomás alóli felszabadítására pl. az ideg és ér közé kis lapocska behelyezés. Érdemes a műtétet kérni, ha a panaszok néhány hónap alatt gyógyszeres kezelésre nem változnak.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2009-04-24 13:28:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 11:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon
        Készülj fel a második hullámra!