Myastenia gravis

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Nagynénémnél myastenia gravis nevű betegséget diagnosztizáltak. 76 éves hölgyről van szó, azzal bíztathatom-e, hogy ha a betegség lassan rosszabodik és kezelik megfelelően, akkor az ő élete során már nem fog nagyon rossz stádiumba kerülni, mert az nagyon sok év alatt alakul ki. Ez igaz -e vagy ne mondjak ilyet, mert rövid idő alatt is nagyon rosszabbodhat az állapot?

Köszönettel:

Kovács Katalin

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza Myastenia gravis témában

Kedves Katalin!

A megfelelően beállított myasthenia esetén is lehetnek olyan periódusok, melyek a betegség átmeneti súlyosbodását okozhatja. Gyógyszer szedése mellett ezek az epizódok általában enyhébbek szoktak lenni, de krízisek is kialakulhatnak. Egyéb, főként lázas betegségek, bizonyos gyógyszerek, túlzott megerőltetés válthat ki rosszabbodást általában, de sokszor ismeretlen ok miatt következik ez be. Idősebb korban ritkább a hullámzás, ha jól be van állítva. Biztassa a nagynénjét, de időt ne mondjon neki. Öszintén mondja el, amit írtam, így ő is jobban odafigyel ezekre a dolgokra.

Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Kérdés: 2009. május 04., 08:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 08:51
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agyi zavar?
Mi lehet a gyakori izomrángás és...
2 éves gyermek alvás közben...
Agyi áttétek és alvászavar
Dadogó beszèd erös fejfájás