Nyaki gerinc MR

Tisztelt Doktor Úr, Doktor Nő!

A mai napon végeztek rajtam MR vizsgálatot. A vizsgálat leirása:

A nyaki csigolyatestek alkja, szerkezete megtartott. A C/6 discus keskenyebb, a többi discus magassága megtartott. A gerincvelő norm.lefutású, konturú, benne körülirt elváltozás nem látható. A C5/6 discus körkörösen kissé hátra domborodik, lényeges kompressziót nem okoz. A foramenek nem szűkebbek. A többi discus magasságában kóros nem látható.

Vélemény: C5/6 kisméretű discus protrusio.

Évek óta küzdök a fájdalommal ami kisugárzik a bal kezembe.Kérdésem az lenne, hogy mi ez és mi a gyógymód.

Elég sok fizikai munkát végzek, nő vagyok közel a 40.-hez.

Köszönettel a válaszért.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza MR vizsgálat témában

Kedves Kérdező!

A C-gerinc MR-en leírt elváltozás a CVI/CVII csigolya kisfokú ellaposodása, mely nem nyomja a gerincvelőt illetve a kilépő ideggyököket. Ez a lelet a karfájdalmát nem magyarázza. A karfájdalom oka lehet a karfonat bántalma a nyakon, vagy valamelyik kezet ellátó ideg nyomódása pl. a könyök vagy csukló magasságában (nem írta le, hogy a felső végtag melyik része fáj) . Érdemes még tovább vizsgálni, forduljon ideggyógyászához, aki további vizsgálatokat előírhatja.Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Kérdés: 2009. április 21., 09:53; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 19:52
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agyi zavar?
Mi lehet a gyakori izomrángás és...
2 éves gyermek alvás közben...
Agyi áttétek és alvászavar
Dadogó beszèd erös fejfájás