• Myastenia gravis

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr!

        Érdeklődöm, hogy myastenia gravis nevű betegség esetén az immunerősítő és gyulladáscsökkentő hatású gyógyhatású készítmények (a COD tea vagy az Alkymer kapszula ) használhatók-e, szabad-e ezeket alkalmazni, és jó hatásúak -e. Ezek is gyulladáscsökkentőek mint a kortekoszteroid, ezért próbálkoznák velük.

        Köszönettel:

        Kovács Katalin

        WEBBeteg szakértő válasza a Myastenia gravis témában

        Kedves Katalin!

        Bizonyára tudja, hogy számos olyan gyógyszer illetve gyógyhatású készítmény van, mely a myastrhenia gravis tüneteit ronthatja, ezért szedése nem ajánlott. Utánanéztem mindkét készítménynek, és nem találtam javaslatot egyik készítmény előiratában sem myasthenia gravisban. Úgy szűrtem le a különböző leiratokból, hogy kevés tapasztalat van még az alkalmazásáról, és nem is igazán értem milyen elven lenne jó ebben a betegségben. Én nem ajánlanám Önnek, hogy megpróbálja, mivel nincs tapasztalat az alkalmazásukról, veszélyes is lehet, állapotromláshoz vezethet.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-21 09:59:18; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 19:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: