• Autoimmun betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Cím!

        Érdeklődöm a myasthenia gravis nevű betegség esetén az állapot romlás semmiképpen nem állítható meg? Mik a beteg jövöre vonatkozó kilátásai, idős 70 éven felüli betegről van szó. Kezdődő tünetei a láb izmainak gyengesége. Melyik szakrendelést kell felkeresnünk a betegség gyanujával és kell - e beutalót kérni, vagy csak kórházban lehet ezt a betegséget diagnosztizálni?

        Köszönettel:

        Kovács Katalin

         

        WEBBeteg szakértő válasza a végtaggyengeség témában

        Kedves Kérdező!

        Ha jól értem, nincs még meg a betegség diagnózisa, csak feltételezik, hogy az állhat a végtaggyengeség hátterében. Idős korban a myasthenian kívül számos egyéb ok állhat ennek hátterében, amelyek sokkal gyakrabban okoznak ilyen tüneteket pl. agyi keringészavar, kisidegbántalom, érszűkület. Ideggyógyászat szakvizsgálat szükséges, ami beutalóköteles.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-16 11:28:53; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 13:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon
        Készülj fel a második hullámra!