• Fejfájásom van, több helyre kisugárzik

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő!

        Már több alakalommal jelentkezett hogy a bal oldalon erős fejfájás jelentkezett, a fülem mögött egy pontból kiinduló a fej tetejébe, a szemem mögé sugárzó fájdalom, valamint a vállam, nyakamba is sugárzik. Olyan mintha húzódna benne valami, ha előre hajtom a felejem vagy mozgatom oldalra mégjobban fáj. Gyakran a fejbőröm is fáj ebben a vonalban, és érzékeny ha hozzá érek, szinte zsibbad. Van amikor több hétig, hónapig is eltart, van amikor rövidebb idő alatt elmúlik. Senki semmit nem mondott, pedig több orvosnál voltam, nagyon jól csökkenti a tünetet a Qalerin, de csak néhány órára. Most 12 hetes terhes vagyok, ezért nagyon kétségbe estem hogy ismét előjött, és már többször vettem be fájdalomcsillapítót, nem tudom hogy ezzel mennyit ártottam, de borzasztóan fáj. Ez idegzsába? Mit lehet tenni ellene, vagy szedi amit terhesség alatt is szabad? Korábban egy ismerősünk a milgrammát javasolta, nem tudom hogy valóban jó -e erre, és szabad -e terhesség alatt szedni.Esetleg a masszázs segíthet?

        Köszönöm a válaszát:Dóra

        WEBBeteg szakértő válasza a idegzsába témában

        Kedves Kérdező!

        A leírás alapján a nervus occipitalis major idegzsábája a legvalószínűbb. A hagyományos fájdalomcsillapítók nem vagy csak rövid ideig hatásosak, a megfelelő szerek viszont terhességben kevésbé ajánlottak. Fizikoterápia, helybe adott fájdalomcsillapítók segíthetnek a panaszokon gyógyszer nélkül. Idegsebészeti és ideggyógyászati vizsgálatot javasolnék.
        Amennyire lehet, kerülje a fájdalomcsillapítókat.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2009-04-16 11:39:40; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 12:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések