• Talán SM

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor ur! Következő kérdéssel fordulok önhöz.Gyakran szédülök van hogy egyszerre fáj a fejem legtöbbször jobbrol szédülök és nagyon fájnak az izmok a lábaimban és nagyon gyenge vagyok.Van amikor csak szédülök és van amikor csak izomfájdalmaim vannak gyengye vagyok és fáradékony. A háziorvosom csináltatott általános vérképet de azon mindent rendben talált. A következőt szeretném kérdezni hogy ez lehet e esetleg az sm nek a tünete mert hasonlokat olvastam róla és hová fordulhatnék kivizsgálásra.Nagyon aggaszt mert néha feküdnöm kell napközben nembirok fentlenni.42éves vagyok kecskeméti lakos.Kérem szives válaszát és előre is köszönöm.Tisztelettel Nagyné

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező!

        Az SM általában fiatalabb életkorban szokott indulni. A szédülés lehetne tünete az SM-nek, de az izomfájdalom, fejfájás nem jellemző rá.  Számtalan egyéb oka lehet a panaszainak. Én ha már ideggyógyászati betegségben kell gondolkoznom, akkor inkább a gravis (súlyos izomgyengeség)" >Myasthenia gravisra gondolnék az izomgyengeség, fáradékonyság, napközbeni "kényszerpihenők" miatt, de a vizsgálata nélkül, csak ennyi ismeret birtokában nem lehet biztosít mondani. Ideggyógyászati szakvizsgálatot javasolnék a panaszaok hátterében álló ok kiderítésére.

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-16 11:30:58; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 12:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Az utóbbi időben gyakran tapasztalok libabőr érzést, ez van, hogy a felálló szőrzettel társul, van, hogy nem. Sokszor végigfut rajtam, majd pár másodperc és múlik. Van, hogy csak az egyik oldalamat érjnti, van, hogy testszerte...
        Tisztelt Doktornő! Pár napja fejfájás miatt kértem MR vizsgálatot. Fiatal korom óta vannak fejfájásaim de mostanában úgy éreztem gyakoribb lett. Halánték fájdalom és szemkörnyék fájdalom a jellemző,néha tarkóból indul ki úgy érzem....
        Tisztelt Doktor Nő! Néha néha figyelmes leszek arra, hogy a nyelvem kicsit el van harapva és mivel gyakran nem emlékszek, hogy pontosan mikor is harapom el ezért feltételezem, hogy éjszaka haraphatom el a nyelvem. Elég élesek az őrlő fogaim és...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések