• Gerinc

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Azt szeretném kérdezni hogy mi a diagnózisom, az orvosomhoz csak májusba van időpontom. MRIvizsgálat volt, A L III/IV discuson mediálisan-bal mediolaterálisan 4mm-es hernia, mely a durazsákot és a filumokat elnyomja, a forameket nem éri el. Az L V/ SI discuson 2-3mm-es mediális hernia látható, a nyaki C V-VII-ig enyhe spondylosis jelei, A C VI/ VII discuson 2mm-es bal mediolaterális hernia látható, mely a foramant eléri. Köszönöm szépen!

        WEBBeteg szakértő válasza a MR témában

        Kedves Kérdező!
         
        Az MR lelet alapján Önnek a csigolyák közötti porckorongokon az ágyéki szakaszon és a nyakon is kisfokú előboltosulása van, mely a porckorong vízveszteségéből származik, ami a "kopásának" a jele. Minden jelzett szintben kisfokú ez az előboltosulás, a kilépő ideggyököket nem éri el,   úgyhogy műtéti teendőt még nem igényel.  Nem ismerem a panaszait, de nagy valószínűséggel a szokásos konzervatív kezelésre (gyógytorna, gyógyszer, fizikoterápia) mérséklődnek majd illetve megszünnek. 

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-06 15:25:55; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 10:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: